Fransk mad, kultur og sprog i A45

Mange mener, fransk er verdens smukkeste sprog. Måske derfor har du lyst til at lære fransk?

Underviseren Pierre-Ange fra Marseille præsenterer her, hvordan han vil undervise på holdet:

For at lære et sprog er det vigtigt at være “proaktiv”. Det vil sige at være fysisk eller intellektuelt aktiv for at hjernen bedre kan huske øjeblikke, sætninger eller ord. For at gøre dette skal man give eleverne lyst til at lære, så det kommer fra dem selv. Efter 10 måneders danskundervisning indså jeg, at jeg lærte hurtigst, når jeg var udenfor klasseværelset og talte dansk. Undervisningen lærte mig at opbygge sætninger og få et basis ordforråd, men da jeg begyndte at arbejde på dansk, gik det hurtigt! Det skete uden, at jeg selv var klar over det, fordi jeg havde det sjovt og havde travlt med at lave noget, ikke med at lære noget. Derfor mener jeg, at det er vigtigt at skabe et miljø i klassen, hvor eleverne er aktive, har det sjovt og hygger sig. F.eks. at dyrke en sport på fransk, lave en Kahoot om  fransk kultur, lære at lave en sætning mens man er i legen. Det gør det muligt for hjernen at forstå, huske bedre og få gode minder. Det er altid lettere at lære når man har det sjovt. Ved at gøre undervisningen personlig for børnene og ved at undervise i emner, som jeg brænder for, bliver det sjovt for eleverne at deltage og være motiveret for at lære. Desuden er sprog forbundet med kultur. Gennem leg, underholdning og sport er det også muligt at formidle kultur, så eleven kan få en forståelse for sproget og lære, hvilke værdier et sprog har. Lad os ikke glemme humoren, for den er en del af enhver kultur. Sammen med mig vil eleverne få en oplevelse af det franske sprog, dets kultur og humor, som vil hjælpe dem til bedre at forstå og udtrykke sig på fransk.

Andre muligheder Dansk som andetsprog
Fransk for begyndere