Læs mere under kontakt // uiaa@mbu.aarhus.dk

Paris med Ungdomsskolen

Rejser og ture

Før tilmelding bedes du læse beskrivelsen af turen, som du finder længere nede på denne side. Depositum (1600 kr.) betales ved tilmelding. Du vil modtage en SMS umiddelbart efter tilmelding med endelig bekræftelse på, om du har fået en plads på holdet eller på holdets venteliste.

Medarbejder
Mette Diemer
Tid og sted
Rejsen: 22/3-27/3 2024
Obligatoriske samlinger:
13. december 2023 kl. 17.00-20.30 (17-18 med forældre)
20. januar 2024 kl. 10.00-13.00
21. februar 2024 kl. 17.00-20.30
2. marts 2024 kl. 10.00-13.00
16. marts 10.00-13.00 (sidste samling inden afgang - har du styr på stumperne?)
Aldersgrænse
Fra 13 år til og med 17 år og 12 måneder. Eller du skal gå på et af følgende klassetrin: 7. 8. 9. 10.
Pris
3200
Holdet er fyldt.

Ledige pladser på venteliste
28

Beskrivelse

Turen koster 3200 kr., og det inkluderer: transport (bus), overnatning, morgenmad, fælles middag sidste dag samt entrégebyrer.
Den unge skal altså selv betale frokost samt aftensmad. 
Vi åbner for tilmeldinger onsdag d. 22. november klokken 17.00. Her skal du sidde klar ved tasterne. Turen er eftertragtet! Der udbydes 40 pladser. Ved tilmelding betales depositum (50 %) og senest 1. februar betales restbeløb (50 %). Ved betaling med MasterCard vil restbeløbet reserveres på kortet indtil datoen for betaling af restbeløbet.
Bemærk: ved tilmelding og betalt depositum refunderes pengene ikke, medmindre turen aflyses af UngiAarhus, eller pladsen kan videregives til en anden på ventelisten.
Ved tilmelding skal du sidde klar med: Den unges navn, CPR-nummer, email og telefonnummer samt forældres telefonnummer samt email.

Har du spørgsmål til tilmelding eller turen, så kan du kontakte afdelingsleder i Ungdomsskolen, Mads Thostrup Kristensen, på kthma@aarhus.dk elller 28342102

Vi tager afsted fra Aarhus fredag den 22. marts 2024 og kommer hjem onsdag den 27. marts 2024.

Forud for turen arrangerer Ungdomsskolen fem obligatoriske samlinger på følgende datoer: 

  • 13. december 2023 kl. 17.00-20.30 (17-18 med forældre)
  • 20. januar 2024 kl. 10.00-13.00
  • 21. februar 2024 kl. 17.00-20.30
  • 2. marts 2024 kl. 10.00-13.00
  • 16. marts 10.00-13.00 (sidste samling inden afgang - har du styr på stumperne?)

I Ungdomsskolen har vi altid to ting i centrum. Fællesskab og læring. Hvis du vælger at tilmelde dig Ungdomsskolens rejse, så skal det være fordi du...
1) vil møde andre unge i Aarhus og indgå i et nyt fællesskab
2) vil lære noget om landets kultur, sprog og historie
3) vil lære noget om dig selv

Du kan allerede nu starte læringen og tage del i det franske fællesskab i Ungdomsskolen ved at tilmelde dig et af de to franskhold i Ungdomsskolen: 
Fransk Rosenvang (tirsdag)
Fransk Gammelgaard (torsdag)

Her kan du læse, lytte og se mere om, hvad du kan forvente af turen: 

Der er ikke noget at sige til at Paris kaldes “Byernes by”.
Det er fantastisk at besøge byen og blive draget af dens historie og mødet mellem forskellige kulturer.
Det er fascinerende at gå rundt i byen. Vi vil opleve at vi går et par hundrede meter op ad en gade eller drejer om et hjørne - og pludselig skifter gadekulturen 100%. Der er de gamle, traditionelle områder, andre som er præget af de unge kreative og områder med landsbystemning. Vi skal opleve dem alle!
De store ikoniske bygninger, fortæller spændende historier om byens storhedstid. Det samme gælder de store parker, som pryder byen. Ligesom de mange historiske markeder og pladserne i byen gør. Vi kan ikke undgå suge den parisiske stemning til os.

Udover de mange seværdigheder skal vi naturligvis også igennem de ikoniske overdækkede passager, se på street-art og købe lækre croissanter og macarons.
Vi skal sejle på den hyggelige Canal Saint-Martin, sidde på en fransk café, blive betaget af det fantastiske stormagasin “Lafayette” og finde små finurlige butikker.
Vi kan få malet vores portræt af en af de mange kunstnere på Montmartre, spise varme kastanjer og lytte til gademusikanterne.
Paris er en by, som konstant udvikler sig. Et eksempel er området “Marais”. I 1600-tallet flytte det rige borgerskab dertil og byggede store, flotte bygninger og anlagde den store park “Place des Vosges”.
I dag er området præget af kreative beboere (kaldet Bobos), små butikker og gallerier. Marais er også stedet, hvor mange homoseksuelle holder til. Typisk er alle i området venlige og åbne overfor turister - og så elsker de at tale engelsk :)
Et andet eksempel er området “Saint-Germain-des-Prés”. Kvarteret var kendt som samlingssted for intellektuelle. Særligt to caféer er kendt som stedet for filosoffer, forfattere og skuespillere. Nemlig “Café de Flore” og “Les Deux Magots”. I dag er kvarteret mere præget af mondæne caféer og butikker.
Men her finder vi også den spændende musiker og skuespiller, Serge Gainsbourgs, hus, som er i sin helt egen stil.
Gainsbourg var en ikonisk provokatør, som mange franskmænd elskede. Han døde i 1991 og hans hus, som er omdannet til et museum, er malet med et farverigt portræt af ham og hans kone, Jane Birkin.

Langs “Canal Saint-Martin” var der tidligere fabrikker og pakhuse. De er nu lukket og mange unge er flyttet ind. Her findes ikke store turistattraktioner, men oplevelsen af et “autentisk” paris. Hygge, billige spisesteder og små finurlige forretninger.
Når vi er blevet trætte i fødderne og trænger til en pause fra de mange hundrede indtryk, kan vi gøre som pariserne og stoppe op i en af de mange parker, som præger byen.
Forældre går tur med deres børn, de unge sidder på græsset og spiser frokost og de ældre er måske igang med et spil “petanque”.

Man bliver aldrig færdig med Paris. Der er altid mere at opleve. Men vi giver jer et bredt udvalg af de mange skønne ting som byen byder på.

Vi glæder os.

Kan du heller ikke vente? Så kan du få forsmage her :D 


Et foreløbigt program kunne se sådan ud, men vi vil meget gerne høre, hvad I har lyst til.

Dag 1

Sacré Coeur
Place de Tertre (hvor alle kunstmalerne sidder)

Dag 2

Triumfbuen
Champs Elysée
Place de la Concorde
Jardin des Tuileries. (Tidligere kongens have)
Louvre
Rue Saint - Honoré (med bl.a Palais Royal og teatret Comédie Française)
Elysée paladset (præsidentens bolig)
Eiffeltårnet

Dag 3

Père-Lachaise (byens ældste kirkegård, hvor bl.a Edith Piaf, Chopin og Jim Morrison ligger)
Marais området
Place des Vosges
Pompidou centret
Sejltur på Canal Saint-Martin

 

Dag 4

Saint-Germain-des-Prés
Jardin des Tuileries
Boghandlerne langs Seinen
Notre Dame
Maison de Serge Gainsbourg
Boulevard Saint Germain/ Boulevard Saint-Michel
Eglise Saint-Sulpice
Fællesspisning

Medarbejder

Mette Diemer


Andre hold i samme kategori