Læs mere under kontakt // uiaa@mbu.aarhus.dk

DialogLab - et weekendkursus i dialog

Kreativitet, Mad og Håndværk

Er du nysgerrig på tro, livssyn og hvordan vi kan mødes i dialog på tværs af forskelle? Fredens Hus og UngiAarhus Next Level 18-25, inviterer vi dig til en weekend fuld af dialog, indsigt og nye perspektiver. Vi dykker ned i livets store spørgsmål, og du får mulighed for at lære mere om dig selv, dine værdier og hvordan du kan møde andre med forskellige livssyn på en åben og respektfuld måde.

Medarbejder
Lise Vognstoft Vad
Margrethe Vestergaard
Aldersgrænse
Fra 19 år til 25 år.
Antal ledige pladser
Der er 10 pladser tilbage.

Beskrivelse

Hvad kan du få ud af det?

  • Bliv skarpere på dit eget syn på livet: Hvad tror du på, og hvordan påvirker det din måde at være i verden på?
  • Lær kunsten at være i dialog: Få praktisk erfaring med samtaler, der skaber forståelse og bygger bro mellem forskelle.
  • Naviger i mangfoldighed: Forstå, hvordan tro og livssyn spiller en rolle i samfundet og i vores liv - og hvordan du kan navigere i denne mangfoldighed.

Hvad sker der på kurset?
Vi kombinerer teori med masser af praksis:

  • Lav sjove og tankevækkende øvelser i dialog og kommunikation.
  • Mød mennesker med forskellige trosretninger og livssyn, hør deres historier - og fortæl også din egen.
  • Tag med på spændende besøg ud af huset, hvor vi besøger forskellige religiøse rum.
  • Øv dig i at forholde dig til dilemmaer om religion, samfund, ytringsfrihed og religionsfrihed.

Hvorfor skal du med?
Kurset giver dig ikke kun indsigt, men også konkrete redskaber, du kan bruge i din hverdag – fx når du samarbejder med andre, skriver ansøgninger eller bare ønsker at forstå dine medmennesker bedre.
Når weekenden er slut, får du et kursusbevis, der kan styrke dit CV og vise, at du kan håndtere mangfoldighed og dialog i praksis – kompetencer, som er eftertragtede på arbejdsmarkedet.
Vi er et lille hold, så der er plads til fordybelse og tryghed. Det er gratis at deltage og vi sørger for lækker vegetarisk mad.
Når du har gennemført dette kursus, har du mulighed for at blive en del af Fredens Hus’ team af frivillige dialogpiloter, som faciliterer dialogworkshops i folkeskolen.

Hvor og hvornår?
Kurset bliver afholdt den 31. januar til den 2. februar på Gellerup Højskole - Gudrunsvej 82. Vi mødes fredag kl. 17 og har program indtil kl. 21.
Lørdag begynder vi med morgenmad klokken 9 og slutter dagens program kl. 21.
Søndag begynder vi igen med morgenmad kl. 9 og siger tak for denne gang kl. 15.

Få en plads på holdet
Tilmeld dig her på siden og lav også en kort ansøgning, hvor du fortæller lidt om dig selv, og om hvorfor du gerne vil deltage på holdet (maks en halv side). Send ansøgningen til Margrethe på Margrethe@fredenshus.org.

Hvem er Fredens Hus?
Fredens Hus er et dynamisk center, der arbejder for at fremme dialog og diapraksis mellem mennesker med forskellige trosretninger og livssyn. Vi tror på, at mangfoldighed er en styrke og en nødvendighed for at skabe et sammenhængende og demokratisk samfund. Gennem vores aktiviteter og projekter, ønsker vi at skabe rum for dialog og fælles handling, hvor mennesker med forskellige livstolkninger kan mødes og lære af hinanden.

Medarbejder


 
Lise Vognstoft Vad


 
Margrethe Vestergaard


Andre hold i samme kategori